Thema

Duik erin!

Bij ‘Duik erin’ denk je eigenlijk meteen aan ‘water’. De meeste kinderen vinden water heerlijk. Lekker op een zomerdag in het zwembad of de zee te duiken. Lekker verkoelend en fris, je knapt er van op!

Toch zullen er ook kinderen zijn die het helemaal niet leuk vinden om in het water te duiken. Zij vinden het bijvoorbeeld op zwemles best eng. Het kan een hele poos duren voordat zij het vertrouwen hebben om het toch te proberen. De zwemjuf of -meester legt het je nog een keer uit, laat het zien en zal hen zeker aanmoedigen. Zo mogen we op de VBK ook uitleggen en laten zien wie Jezus is. En hen aanmoedigen om te vertrouwen op Jezus en Hem te volgen.

Heel de VBK zal ‘water’ de rode draad zijn. We kunnen veel met water doen; erin zwemmen, ranja van maken, de tuin besproeien, er opvaren, je wassen en drinken wanneer je dorst hebt. Water is van levensbelang. Let van de week maar eens op al die verhalen.

Een prachtige Bijbeltekst hierbij is Johannes 4:14, waar Jezus zegt: ‘Wie drinkt van het water dat Ik hem zal geven, zal in eeuwigheid geen dorst meer krijgen. Maar het water dat Ik hem zal geven, zal in hem een bron worden van water dat opwelt tot in het eeuwige leven’. Als je in Jezus gelooft zal je nooit meer dorst hebben. Door middel van de verhalen over water willen we de Bijbelverhalen dichter bij de kinderen brengen. Dit alles met als doel dat de boodschap van het Evangelie van Jezus Christus, de Bron van het leven, bij de kinderen landen in hun hart.

We willen deze week duiken in vier Bijbelverhalen:

  • Dag 1 – Gered

  • Dag 2 – Kopje onder

  • Dag 3 – Stap uit je boot

  • Dag 4 – Feest gaat door.

Corona maatregelen

Tijdens de activiteit op dag 1 en op dag 2 zal er een gezondheidscheck worden gedaan bij elke deelnemer. Onderstaand zal gevraagd worden:

o Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak?

o Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?

o Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?

o Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?

o Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Bij twijfel over de gezondheid tijdens de activiteit, ziekte tijdens de activiteit, verandering in gezondheid tijdens de activiteit wordt dit gemeld en overlegd met de contactpersoon (Bart van ’t Ende) en/ of de EHBO (Ineke Pleijzier).

o Bij bovenstaande situatie wordt het kind begeleid en gebracht bij de uitgang (zeskamp) en zal er contact worden gezocht met de ouders/ contactpersoon.