WegWijs!

Weettekst

Jezus zegt: ‘Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven (Johannes 14: 6a).

Uitleg thema 'WegWijs'

Jullie hebben het allemaal best druk. Misschien zit je wel op een sportclub, krijg je huiswerk mee van school, spreek je af met vriendjes of vriendinnetjes of moet je nog naar de muziekschool. Jullie zijn vaak op pad en jullie komen op verschillende plaatsen. Ook het mobieltje laat je kennismaken met dingen die de wereld biedt. 


Je kunt zeggen dat jullie, door al deze drukke afspraken, meerdere wegen bewandelen, maar of het wegen zijn die je wijs bewandeld..? Dat is de vraag. Daarom is gekozen voor het thema 'WegWijs', of ook ‘Ga wijs op weg’.


God houdt van ons en wil voor ons zorgen. Hij wijst ons de weg en als we een verkeerde weg kiezen wil hij ons vergeven om zo weer de juiste weg op te wandelen. God wil er voor je zijn ook al is je weg soms niet makkelijk en heb je verdriet, of vind je iets moeilijk. Je mag op God vertrouwen, je telt voor Hem mee en hij zal je over de weg leiden.


In de bijbel staan meerdere verhalen waarbij mensen op reis gaan. Tijdens de VBK week reizen we, met een aantal van deze verhalen, mee. In elk verhaal kom je iemand tegen die de juiste/wijze weg aanwijst. Ook is er bij elk verhaal een verkeersbord gekozen met een teken erop. Dit teken kom je onderweg tegen en helpt je om de juiste beslissing te nemen, waardoor je de juiste weg kiest.

Aan de hand van verschillende Bijbelverhalen gaan we ontdekken op welke manier God ‘jou de weg wijst’: