Hallo, Contact?!

Introductie thema VBK 2021: VBW On Tour 2021 - Introductie Thema - YouTube

Hallo, hallo? Contact? Wat jammer dat we elkaar al zo lang moeten missen he? Er zijn het afgelopen jaar veel minder échte ontmoetingen geweest op school, in het clubwerk en zo ook op de VakantieBijbelklub. Contact maken met iemand die je niet ziet, is best lastig. Daar zijn we het in het afgelopen jaar achter gekomen. Contact maken met God lijkt soms misschien ook moeilijk. Je kunt Hem niet zien, horen of aanraken. Gelukkig mogen we weten: God kan tóch contact met ons maken, Hij wil ook niets liever. Daar gaan we op de VBK dit jaar meer over leren. Ben jij erbij? Het thema raad je al, dat is: ‘Hallo, contact?

God wil niets liever dan in contact te komen met jou! In de Bijbel staat er in Psalm 91: 15: 'Roep je Mij aan, Ik geef antwoord'. Dat zegt God tegen ons allemaal. Deze tekst gaan we leren op de VBK. Deze is niet zo lang, dus dat moet goed komen.

Aan de hand van verschillende Bijbelverhalen gaan we ontdekken op welke manier God contact maakt met mensen.

  • Dag 1 - Gevonden! (Hand. 9: 1 - 9, 17 - 22)

  • Dag 2 - Pak de uitnodiging aan (Hand. 17: 16 - 34)

  • Dag 3 – In gesprek (Hand. 12: 1 - 17)

  • Dag 4 – Samen zoeken (Hand. 10: 23 -33) Slotavond

Corona maatregelen

Tijdens de activiteit op dag 1 en op dag 2 zal er een gezondheidscheck worden gedaan bij elke deelnemer. Onderstaand zal gevraagd worden:

o Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak?

o Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?

o Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?

o Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?

o Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Bij twijfel over de gezondheid tijdens de activiteit, ziekte tijdens de activiteit, verandering in gezondheid tijdens de activiteit wordt dit gemeld en overlegd met de contactpersoon (Bart van ’t Ende) en/ of de EHBO (Ineke Pleijzier).

o Bij bovenstaande situatie wordt het kind begeleid en gebracht bij de uitgang en zal er contact worden gezocht met de ouders/ contactpersoon.