Stichting Kimon

‘Hoop voor kinderen en jongeren in Guinee-Bissau’

Stichting Kimon is een christelijke, interkerkelijke zendingsorganisatie. Ze richten ons op het noodlijdende kind wereldwijd. Focusgebieden liggen op het Afrikaanse continent en in Roemenië, Oekraïne en Bangladesh. Via zending en hulpverlening helpen ze om de materiële, lichamelijke, sociale en geestelijke nood van de kinderen te verlichten. Zo willen ze dienstbaar zijn in de uitbreiding van God Koninkrijk.

Guinee-Bissau is een arm land in West-Afrika. Relatief veel inwoners kunnen niet horen, zien, lopen of praten. Anderen hebben last van epilepsie. Wie in Guinee-Bissau zo’n handicap heeft, hoeft niet te rekenen op hulp uit de omgeving. Familieleden en buren schamen zich en vinden kinderen met een handicap waardeloos en nutteloos. Wie een handicap heeft, wordt dan ook vaak verwaarloosd. De allerkleinste kinderen lopen zelfs het risico om te worden weggedaan.

Sinds 2010 richt Jedidja, een project van stichting Kimon, zich op kinderen en jongeren met een handicap. Hun omgeving mag ze dan waardeloos vinden, in de ogen van God zijn ze van grote waarde. Jedidja betekent ‘beminde van de Heere’. Project Jedidja richt zich op iedereen, zonder onderscheid naar afkomst, stam, religie of geslacht.

Kijk voor meer informatie over het project, over hoe u kunt meehelpen en over stichting Kimon op www.kimon.nl